Principalul argument al afirmațiilor împotriva verdețurilor este că își pierd prospețimea extrem de repede..
Nu doriți întotdeauna să-l uscați sau să-l înghețați..
Prin urmare, expertul culinar al revistei noastre, bucătăreasa Yulia Arkhipova, a vorbit despre principalele secrete ale depozitării corecte a verdețurilor.
Ce sunt ei?
Borcan
Primul lucru de reținut este că verdeața este mai întâi spălată, uscată și tăiată puțin.După aceasta, luați un borcan de dimensiune potrivită, turnați apă și trimiteți verdeața.
Acoperiți partea de sus cu o pungă cu găuri.Schimbăm apa la fiecare 24 de ore.În acest fel, verdeața rămâne proaspătă până la 14 zile.
Ar trebui să lăsați un astfel de „buchet” pe raftul de jos.
Container
Dacă aveți recipiente, le puteți folosi în siguranță pentru a depozita verdețurile.Asezam fundul cu un strat de prosop de hartie, punem verdeata si inchidem.
Această metodă promite, de asemenea, să păstreze prospețimea până la 14 zile.
O pungă de prosoape de hârtie
Prosopul trebuie stropit ușor cu apă și înfășurat complet în jurul verdețurilor.În această formă, produsul va rămâne proaspăt pentru o perioadă destul de lungă de timp.