Cu siguranță mulți au auzit recomandarea ca hrișca să fie prăjită înainte de a fi gătită..
Unii urmează acum această recomandare în mod regulat.
Alte gospodine îl tratează cu scepticism și îl consideră o pierdere de timp, din care nu există niciun beneficiu practic.
Chef Yulia Arkhipova, expertă în domeniul gătitului în revista noastră, a decis să analizeze situația cu acest număr stringent.
Trebuie să prăjesc hrișcă înainte de a găti?
Alegerea, desigur, va rămâne mereu în sarcina gazdei, dar bucătarii cu experiență recomandă să petreacă timpul acestui proces.Această metodă de preparare a hrișcii face garnitura mult mai gustoasă.
Hrișca prăjită are o aromă deosebită și o notă de gust.De asemenea, textura sa se îmbunătățește considerabil.
Procedura trebuie efectuată corect.Mai întâi va trebui să spălați cerealele și să le uscați pentru a elimina excesul de umiditate.Apoi luați o tigaie și încălziți-o.
Nu este nevoie să adăugați ulei.
Întindeți un strat de hrișcă (chiar) și prăjiți câteva minute.Este important să amestecați constant cerealele în acest moment.