AcasăPlanteMelcii urăsc aceste frunze.Plantez in gradina si sunt ferit de daunatori

Melcii urăsc aceste frunze.Plantez in gradina si sunt ferit de daunatori

Melcilor le place să guste fructele muncii noastre în grădină și pot fi foarte deranjanți.Dar cea mai mare amenințare este mirosul și apetitul lor nesățios.Au venit la noi din vestul și nordul Europei.Obișnuiam să-i vedem sporadic.Din păcate, populația lor a crescut dramatic de câțiva ani Le plac zonele umede și umbrite , nu au scoici, așa că nu există nimic care să îi protejeze de soare.Pentru a supraviețui, trebuie să se ascundă în întuneric, aproape de o sursă de hrană.Grădinile și grădinile de legume sunt locul perfect pentru ei.Se ascund sub frunze, în iarbă și între buruieni, iar când le este foame, încep să mănânce legume din grădina noastră.Locurile lor de hrănire pot fi recunoscute după găurile din frunze, în special pe salată.

Ce trebuie să știi despre ștrumfi?

În primul rând, trebuie să fii conștient că vin în culori diferite, neuniforme, cel mai adesea întunecate, precum maro sau negru.De asemenea, puteți găsi culori mixte.Cele mai mari cresc până la 20 cm lungime , întâlnirea cu un astfel de exemplar poate speria mulți oameni.Merită să știți că sunt longevive, traiesc până la 5 ani. Iarna se ascund sub pietre, în zone umede sau în pământ cu legume putrezite.Se pare că lucrurile nu se pot înrăutăți.Din păcate, nu avem vești bune.Nu au dușmani naturali, ceea ce este un adevărat coșmar pentru grădinari, așa că își pot îndeplini în mod pașnic misiunea de a devora tot ce întâlnesc în drum.

Melcilor nu le plac anumite plante – salvia este cea de top

Melcilor, fie că au coajă sau nu, nu le plac anumite plante.Și sunt deranjați atât de mirosul intens cât și de structura moale a frunzelor, cu un puf distinct.Acestea includ salvie , pe care o putem planta între plante sau să facem un „zid” în jurul legumelor care va descuraja melcii.Nu uitați, salviei nu-i plac zonele foarte însorite și preferă zonele moi, permeabile.Dacă această metodă nu funcționează, puteți planta și: nasturtium (îi place soarele), phlox (floarea-soarelui), șoricel comun, lavandă, crin, primula, mantaua moale de doamnă, euforbia și geranium (melcii nu pot trece prin frunzele sale).Toate aceste plante au în comun un miros foarte puternic, uneori chiar iritant, și frunze care nu au o suprafață netedă.Această metodă poate fi completată cu alte metode.

Suntem complet neputincioși împotriva ștrumfilor?

Se pare că situația este cu adevărat fără speranță.Din fericire, există câteva moduri care merită testate:

  1. Culturile naturale, ecologice, care nu folosesc pesticide au avantajul.Datorită acestui lucru, vom proteja larvele de licurici , pentru care ștrumfii tineri sunt o adevărată delicatesă.
  2. Un mod simplu cu berea – doar o toarnă în mai multe recipiente, stabile și relativ puternice.Mirosul de lichid auriu atârnă în aer și melci cad înăuntru.Apoi trebuie să le scoți și să le arzi.Pentru a evita un masacru, îi mutam în alt loc, foarte departe de parcela noastră.
  3. Nu le place să se cațără pe suprafețe neregulate, așa că plantele pot fi acoperite cu lână. Nu pot să-l urce, sunt tăiați de mâncare și cu timpul își dau seama că aici nu mai este loc pentru ei.
  4. Dacă se poate, să încercăm să reducem umiditatea zonei. Într-un astfel de caz, fânul și paiele, precum și bucățile de lemn care formează un strat destul de compact, nu sunt potrivite pentru așternut.Să amânăm udarea până dimineața devreme, atâta timp cât soarele strălucește pe plante, acestea nu se înclină, iar apa se usucă până seara.
Andreea Dumitrescu
Andreea Dumitrescu
Sunt Andreea Dumitrescu, pasionată de sănătate, frumusețe și echilibru interior. În această rubrică, voi împărtăși cu voi secretele unui stil de viață sănătos și armonios. Fiecare articol este o invitație de a descoperi cum putem trăi mai bine, mai frumos și mai echilibrat. Vino să ne bucurăm împreună de fiecare pas pe acest drum.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai populare

Pe măsură ce Israelul anunță începutul unei „noui faze” de război, mai multe dispozitive electronice explodează în Liban.

Brazilia este în flăcări.În ultimele săptămâni, milioane de hectare de terenuri agricole și păduri au ars, întinzându-se de la zonele umede Pantanal până la...

Patru palestinieni au fost uciși în Gaza, iar Israelul a atacat o altă fostă școală.

Spitalele din Fâșia Gaza au raportat duminică că Israelul a lovit o altă fostă școală în teritoriul de coastă devastat de război, provocând moartea...

Enigma care înconjoară o pictură pe stâncă care arată un „Șarpe cu coarne”

Acolo unde Columbia se învecinează cu Peru și Brazilia, debitul râului Amazon a fost redus drastic din cauza unei secete extreme care a afectat...

Scholz se opune furnizării Ucrainei cu arme cu rază lungă de acțiune.

Indiferent de decizia partenerilor de alianță, cancelarul german Olaf Scholz a exclus trimiterea în viitor a armamentului de precizie cu rază lungă de acțiune...

Comentarii recente