Multe gospodine nu acordă atenția cuvenită procesului de congelare a fructelor de pădure, inclusiv zmeură.Pur și simplu le pun în recipiente și le pun la congelator.
Ca urmare, după cum spune expertul publicației rețelei BelNovosti, bucătăreasa Iulia Arkhipova, fructele de pădure se lipesc, se acoperă de îngheț și se transformă într-un bulgăre înghețat neapetisant..
Este foarte dificil să separați boabele blocate împreună, trebuie să dezghețați întregul bulgăre, să folosiți cantitatea potrivită și apoi să înghețați din nou – este clar că acest lucru nu aduce beneficii gustului și aspectului fructelor de pădure.
Dacă nu doriți să întâmpinați o problemă similară, încercați să înghețați corect boabele.
Nu spălați zmeura
Nu este strict recomandat să spălați zmeura înainte de congelare, din cauza faptului că această boabă absoarbe aproape instantaneu apa și devine umedă.
În timpul procesului de congelare, apa se transformă în cristale de gheață în interiorul fructelor de pădure.Deoarece lichidul se dilată în timpul procesului de congelare, zmeura fragedă va sparge.
Sortați zmeura
În timpul procesului de sortare, separă boabele mototolite de cele întregi – acestea din urmă pot fi păstrate la congelator și este mai bine să faci dulceață din cele zdrobite sau să le amesteci cu un blender.
Utilizați o congelare adecvată
În loc să trimiteți fructele de pădure la congelator în recipiente, puneți-le pe o suprafață plană într-un singur strat, congelați-le și apoi transferați-le în recipiente.
Luați recipiente mici
Pentru a îngheța zmeura, se recomandă să folosiți recipiente mici – acest lucru vă va face convenabil să dezghețați cantitatea necesară de fructe de pădure.Așezați zmeura pregătită în recipiente mici, asigurându-vă că capacul nu pune presiune pe boabe și că există spațiu liber în partea de sus.