Orice bucătar cunoaște zeci de rețete pentru diverse sosuri care pot transforma chiar și cel mai simplu fel de mâncare..
Gospodinele ar trebui să le urmeze exemplul, deoarece un adaos cu succes la felul principal nu va fi niciodată de prisos..
Unul dintre cele mai de succes va fi sosul dulce-acrișor, care poate fi numit aproape universal, spune expertul culinar al revistei noastre, bucătăreasa Yulia Arkhipova.
Cum să faci un sos grozav de muștar și miere?
Lista ingredientelor necesare
– doua linguri de miere lichida;
– doua linguri de mustar (nu prea picant);
– o lingură mare de suc de lămâie;
– trei linguri de ulei vegetal nerafinat (de preferat de masline);
– putina sare si piper.
Procesul de gatire
Este indicat ca muștarul să nu fie prea picant, dar o poți face la discreția ta.Dacă sunteți un fan al mâncărurilor sărate, atunci muștarul poate fi picant.
Luați un bol de mixare și puneți toate ingredientele în el.Mai întâi, obțineți o consistență uniformă folosind o furculiță.Când ingredientele sunt amestecate, luați un tel și bateți.
După aceasta, sosul poate fi servit în siguranță.