AcasăPlanteCe temperatură trebuie să aibă apa de irigat: valori optime

Ce temperatură trebuie să aibă apa de irigat: valori optime

Nu toți grădinarii, mai ales cei care sunt la început de drum în această direcție, știu la ce temperatură este mai bună apa pentru udarea plantelor.

Care trebuie să fie apa pentru irigare

Pentru a răspunde la această întrebare: se crede că cea mai bună alegere este apa cu aceeași temperatură ca și aerul.

Excepții de la reguli

Adesea, proprietarii de daci instalează pe parcelă un butoi negru sau alt recipient de culoare închisă.Într-un astfel de recipient, apa se încălzește mai repede și uneori chiar se supraîncălzește.

Udarea cu o astfel de apă este posibilă – solul este capabil să egaleze această temperatură cu propria sa temperatură.Ca urmare, apa va ajunge la rădăcini în condiții optime (sau puțin mai calde), ceea ce este chiar mai bine pentru ardei și castraveți.

Ce se întâmplă cu apa rece dintr-o fântână?

O astfel de apă poate fi folosită și pentru irigare – deși nu are temperatura ideală, nu este capabilă să ucidă plantele datorită faptului că udarea se face în solul deja încălzit, care are deja apă încălzită în el.Acolo cele două lichide se amestecă și temperatura este egalizată.

Răspunsul este că apa de orice temperatură este potrivită pentru irigare.

Mai devreme v-am spus cum să protejați ceapa de oidioza falsă.

Andreea Dumitrescu
Andreea Dumitrescu
Sunt Andreea Dumitrescu, pasionată de sănătate, frumusețe și echilibru interior. În această rubrică, voi împărtăși cu voi secretele unui stil de viață sănătos și armonios. Fiecare articol este o invitație de a descoperi cum putem trăi mai bine, mai frumos și mai echilibrat. Vino să ne bucurăm împreună de fiecare pas pe acest drum.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai populare

Pe măsură ce Israelul anunță începutul unei „noui faze” de război, mai multe dispozitive electronice explodează în Liban.

Brazilia este în flăcări.În ultimele săptămâni, milioane de hectare de terenuri agricole și păduri au ars, întinzându-se de la zonele umede Pantanal până la...

Patru palestinieni au fost uciși în Gaza, iar Israelul a atacat o altă fostă școală.

Spitalele din Fâșia Gaza au raportat duminică că Israelul a lovit o altă fostă școală în teritoriul de coastă devastat de război, provocând moartea...

Enigma care înconjoară o pictură pe stâncă care arată un „Șarpe cu coarne”

Acolo unde Columbia se învecinează cu Peru și Brazilia, debitul râului Amazon a fost redus drastic din cauza unei secete extreme care a afectat...

Scholz se opune furnizării Ucrainei cu arme cu rază lungă de acțiune.

Indiferent de decizia partenerilor de alianță, cancelarul german Olaf Scholz a exclus trimiterea în viitor a armamentului de precizie cu rază lungă de acțiune...

Comentarii recente