Untura va fi fantastic de gustoasă dacă adăugați un ingredient neobișnuit la sare..
Vă spunem rețeta de untură delicioasă cu zahăr.
Cum să murați delicios untură
Pentru un kilogram de untură veți avea nevoie de: 500 de grame de sare, 150 de grame de zahăr, 5-6 căței de usturoi, 3 foi de dafin, o linguriță de boia dulce (cu grămadă), o linguriță de piper negru măcinat (fără un grămadă) și o linguriță de khmeli-suneli (fără lame).
Înmuiați bucăți de untură în zahăr și înfășurați în hârtie de copt (nu pentru copt).
În această formă, puneți untura la frigider pentru 12 ore.După acest timp, clătiți untura cu apă rece și uscați cu șervețele.
Amestecați frunza de dafin tocată, piper negru, boia de ardei, usturoi tocat, hamei suneli și sare.Trebuie să folosiți sare obișnuită, nu puteți folosi sare iodată.
Stropiți untura cu amestecul de curat și împachetați-o din nou în hârtie de copt.
În această formă, puneți untura la frigider timp de o săptămână.Apoi îl puteți spăla de sare și îl puteți păstra la congelator.