Gospodinele nu gătesc friptură des, deoarece carnea pentru ea costă foarte mulți bani..
Dacă există deja un motiv pentru a pregăti un fel de mâncare special, atunci doriți ca totul să meargă perfect..
Cu toate acestea, din cauza unor greșeli, puteți pur și simplu să aruncați banii, avertizează expertul culinar al revistei noastre, bucătăreasa Yulia Arkhipova.
Ce greșeli ar trebui să vă amintiți?
Selecția cărnii
În magazine, carnea de friptură este vândută în ambalaje speciale cu o marcă specială: este ideală pentru pregătirea preparatului.
Dacă decideți să achiziționați un produs proaspăt de pe piață, atunci asigurați-vă că întrebați vânzătorul despre o opțiune potrivită: este dificil să determinați carnea potrivită „pe ochi”.
Fara unt
Da, procesul de prăjire în sine se realizează numai în ulei vegetal, altfel friptura se va arde sau va obține o aromă neplăcută.Dar nu o poți găti fără unt.
Toți bucătarii cu experiență pun o bucată de unt într-o tigaie și o topesc.Este important să turnați masa rezultată peste friptură în timpul prăjirii.
Drept urmare, carnea va rămâne moale și suculentă.