Cartofii sunt bogați în potasiu, magneziu, fosfor, vitamina C și vitaminele B.
Cartofii conțin și fibre, care sunt importante pentru digestie.
Cu toate acestea, beneficiile cartofilor depind direct de metoda de preparare a acestora.
Ce fel de mâncare din cartofi ar trebui să eviți?
După cum relatează Gazeta.Ru cu referire la Elena Grek, medic gastroenterolog, medic de cea mai înaltă categorie și alergolog la Clinica SM din Sankt Petersburg, cel mai dăunător mod de preparare a cartofilor este prăjirea.
În primul rând, la prăjit, conținutul de calorii al cartofilor se dublează.
Dacă 100 g de cartofi fierți conțin 80 de kilocalorii, atunci 100 g de cartofi prăjiți conțin aproape 200.
De asemenea, trebuie să rețineți că agenții cancerigeni sunt eliberați în timpul procesului de prăjire.
Aceste substanțe nocive afectează negativ sistemul nervos uman și cresc riscul de a dezvolta cancer, a avertizat specialistul.