AcasăPlanteCheesecake rece cu afine

Cheesecake rece cu afine

Ewa Niepytalska.

Ingrediente pentru cheesecake rece cu afine

  • 200 g de biscuiti cu cacao.
  • 120 g de unt.
  • 1 jeleu de cristal.
  • 1 jeleu de afine.
  • 2 jeleuri cu aromă de fructe de pădure.
  • 400 ml de smântână 30%.
  • 250 g mascarpone.
  • 4 linguri de zahar pudra.
  • 300 g afine.
  • 300 g brânză omogenizată de vanilie.
  • Cum să faci cheesecake rece cu afine?

    Pasul 1:.

    Rupeți biscuiții cu cacao în bucăți mai mici și puneți-i într-o pungă alimentară cu fermoar. Zdrobiți-le folosind un sucitor sau un pistil în carne.De asemenea, le putem arunca intr-un blender si le macinam firimituri.Atât biscuiții simpli, cu unt, cât și alte fursecuri de ciocolată (de exemplu, fursecuri Oreo) vor funcționa.Cheesecake rece cu afine și jeleu poate fi, de asemenea, făcut mai simplu și ceva mai rapid – cu o bază de pandișpan rotund.

    Ewa Niepytalska.

    Pasul 2:.

    Se încălzește untul într-o oală sau se pune într-un castron și se topește la cuptorul cu microunde.Se lasa sa se raceasca putin.Putem folosi și un cub moale, scos din frigider cu mult timp înainte.Unii oameni susțin că turnarea untului lichid în fursecuri face fundul mai puțin sfărâmicios.Adăugați-le la biscuiții zdrobiți.Se amestecă până când ingredientele sunt combinate. Masa va fi umedă, dar încă liberă , ca nisipul umed.

    Ewa Niepytalska.

    Pasul 3:.

    Tapetați forma de tort cu pergament sau folie alimentară.Pe fund este o masă de prăjituri cu cacao. Îl frământăm și îl nivelăm cu partea convexă a lingurii și apoi îl apăsăm cu ceva plat, de exemplu un pahar cu fundul drept sau un pistil de mortar (proprietarii unui espressor pot folosi o ștampilă de cafea).Pune forma și fundul la frigider pentru cel puțin 30 de minute.Următoarele straturi de cheesecake rece cu mascarpone și afine le vom turna doar când amestecul de fursecuri s-a întărit.

    Ewa Niepytalska.

    Pasul 4:.

    Amestecați jeleu de cristal (de preferință cu aromă de fructe de pădure, dar vor funcționa și căpșuni-vanilie sau lămâie) în 250 ml apă fierbinte.Se amestecă bine până se dizolvă toată pudra.Se da deoparte la racit.În aceeași cantitate de apă clocotită se amestecă jeleu albastru (afine sau afine-mur).Dizolvați jeleu roșu închis sau violet (aromă de fructe de pădure sau fructe de pădure) în 800 ml apă fierbinte.Spălați și uscați afinele.Se amestecă 200 g într-un piure uniform.

    Ewa Niepytalska.

    Pasul 5:.

    Batem 200 ml de smântână 30% (sau 36%, amintiți-vă că trebuie să fie bine răcită) cu brânză mascarpone și 2 linguri de zahăr pudră cernute printr-o sită.Cand crema incepe sa se ingroase adaugam jeleul de cristal racit (deja putin ingrosat).Se amestecă până la omogenizare. Toarnă-l pe baza răcită de biscuiți zdrobiți.Pune-l la frigider.

    Ewa Niepytalska.

    Pasul 6:.

    Frisca ramasa se bate (alti 200 ml) cu 2 linguri de zahar pudra.Când masa crește în volum și devine pufoasă, adăugați vanilie sau cremă de brânză omogenizată. Amestecați scurt până când ingredientele sunt combinate.Se toarnă jeleul albastru bine răcit și piureul de afine (s-ar putea să rămână bucăți de fructe în el, dar dacă dorim ca stratul de cheesecake să fie complet neted, le putem freca printr-o sită).Amesteca.Se va crea o masă uniformă, violet.Se toarnă pe stratul de cremă îngroșat cu mascarpone.Pune forma de tort înapoi la frigider.

    Ewa Niepytalska.

    Pasul 7:.

    Când amestecul de brânză de afine s-a întărit (va dura aproximativ o oră) , puneți deasupra afinele rămase (aproximativ 100 g).Dacă vrem să fie multe fructe de pădure, putem folosi mai multe și le aranjam în straturi deasupra cheesecake-ului.Ar trebui să fie aproape unul lângă altul, altfel vor începe să crească când turnăm jeleul.

    Ewa Niepytalska.

    Pasul 8:.

    Când jeleul cu aromă de fructe de pădure se răcește complet, mai puneți-l puțin la frigider pentru a începe să se îngroașe.Vara poate dura puțin mai mult, așa că merită să înveți cum să faci jeleul să se întărească mai repede.Se toarnă deasupra cheesecake-ului cu afine.Dacă forma de tort nu este prea înaltă, poate fi necesară extinderea pereților pentru a găzdui întregul desert. Puteți proteja marginile cu o folie specială, groasă de margine sau cu pergament îndoit de mai multe ori.

    Ewa Niepytalska.

    Pasul 9:.

    Puneți la frigider cheesecake-ul cu afine la rece pe biscuiți. Lăsați-l să se răcească complet câteva ore, de preferință peste noapte.Îndepărtăm marginile și marginile.Tăiem triunghiuri folosind un cuțit ascuțit cu o lamă încălzită pentru a face bucăți frumoase și uniforme.Pastram desertul la frigider.Daca ne pregatim pentru o petrecere, o putem prepara si sub forma de portii individuale de cheesecake-uri reci miniaturale, in borcane, cani sau cani.

    Ewa Niepytalska.

    Andreea Dumitrescu
    Andreea Dumitrescu
    Sunt Andreea Dumitrescu, pasionată de sănătate, frumusețe și echilibru interior. În această rubrică, voi împărtăși cu voi secretele unui stil de viață sănătos și armonios. Fiecare articol este o invitație de a descoperi cum putem trăi mai bine, mai frumos și mai echilibrat. Vino să ne bucurăm împreună de fiecare pas pe acest drum.

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Cele mai populare

    De ce crizantemele nu înfloresc: principalul motiv

    Înflorirea crizantemelor depinde de multe condiții: vremea, clima zonei în care cresc, particularitățile soiului și nuanțele de îngrijire. Un astfel de factor de...

    Germania găzduiește deschiderea primei rafinării de hidroxid de litiu din Europa de către AMG Critical Materials

    Alături de fiul său, cel mai căutat fugar din Guineea, un fost ofițer militar superior care a ieșit din închisoare în noiembrie anul trecut,...

    Într-un proces privind migrația, vicepremierul italian Matteo Salvini ar putea primi o pedeapsă de până la șase ani de închisoare

    ROMA (AP) - Procurorii italieni au cerut sâmbătă o pedeapsă de șase ani de închisoare pentru liderul Ligii de dreapta, Matteo Salvini, pentru decizia...

    Obrajii de varză murată vor fi mâncați până la ultima lingură dacă folosiți aceste trucuri: pentru a ajuta gazdele

    Obrajii de varză acră sunt un adevărat clasic culinar care este asociat cu confortul și cu o vatră caldă de acasă.Cum vremea rece...

    Comentarii recente