AcasăMâncareCe fapte interesante merită să știi despre praful de copt: bucătarii și-au...

Ce fapte interesante merită să știi despre praful de copt: bucătarii și-au dezvăluit secretele

Praful de copt este un ingredient important în multe tipuri de produse de copt..

De aceea produsul pare atât de familiar și bine cunoscut..

Cu toate acestea, multe fapte interesante despre aceasta sunt necunoscute pentru majoritatea gospodinelor, explică expertul culinar al revistei noastre, bucătăreasa Yulia Arkhipova.

Ce ar trebui să știți despre praful de copt

Momentul apariției

Produsul pare relativ „tânăr”, dar a început să fie folosit încă din secolul al XIX-lea.Compoziția era aproape identică, dar în loc de făină s-a folosit amidon.

Compus

Mulți vor fi curioși să știe ce are exact compoziția prafului de copt.Schema clasică este următoarea: cinci părți bicarbonat de sodiu, trei părți acid citric și douăsprezece părți făină.

Diferențele cu drojdia

Mulți oameni nu văd diferența dintre folosirea drojdiei și a prafului de copt pentru aluat, dar există una.Principala diferență este în principiul de funcționare.

Praful de copt are efect imediat.Dar drojdia are nevoie de timp pentru a „gândi”.

Andreea Dumitrescu
Andreea Dumitrescu
Sunt Andreea Dumitrescu, pasionată de sănătate, frumusețe și echilibru interior. În această rubrică, voi împărtăși cu voi secretele unui stil de viață sănătos și armonios. Fiecare articol este o invitație de a descoperi cum putem trăi mai bine, mai frumos și mai echilibrat. Vino să ne bucurăm împreună de fiecare pas pe acest drum.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai populare

Rusia și Ucraina fac schimb de peste 200 de prizonieri

Sâmbătă, atât Rusia, cât și Ucraina au declarat că peste 200 de prizonieri au fost schimbați între cele două națiuni.Volodymyr Zelensky, președintele Ucrainei, a...

Toamna este cel mai bun moment pentru plantarea coacăzului negru rowan: va da randament anul viitor

Se crede că aronia, sau coacăzul negru, se plantează cel mai bine toamna - datorită acestei decizii, sorgul de coacăz negru va avea...

Ce să faci cu căpșunile chiar acum pentru ca anul viitor să le poți culege în găleți: principalele secrete au fost dezvăluite

Acum este un moment excelent pentru a avea un impact direct asupra producției de căpșuni de anul viitor.. Pentru a face acest lucru,...

Cum să transformi piureul de cartofi de ieri într-o capodoperă culinară: o rețetă de ‘cuiburi’ de cartofi cu ciuperci

Ați avut mult piure de cartofi rămas de la cina de aseară? Dumneavoastră și familia dumneavoastră nu aveți nicio dorință de a...

Comentarii recente