Probabil că fiecare gurmand știe despre un fel de mâncare numit „carne în stil francez.”.
În același timp, nu toți iubitorii de mâncare sunt conștienți de existența unui fel de mâncare similar – „cotlet francez.”.
Te-ai săturat de cotleturile obișnuite? Atunci pregătește o altă varietate dintre ele!
Cu siguranță vei fi mulțumit! La urma urmei, mâncarea este incredibil de suculentă și are un gust strălucitor.
Rețeta unui fel de mâncare cu aspect apetisant și foarte gustos a fost împărtășită de Iulia Arkhipova, expertă în publicația rețelei Belnovosti în domeniul gătit, bucătar și brutar de clasa a patra.
Reteta frantuzeasca de cotlet
Mai întâi trebuie să pregătiți toate componentele viitoarei cărni tocate.
Luați trei felii de pâine și tăiați-le.Puneți cuburile rezultate într-un recipient adânc și umpleți cu chefir.
În timp ce produsele de copt absorb produsul lactat fermentat, se toacă grosier o ceapă și se pune masa rezultată într-o tigaie preîncălzită în care a fost turnată o cantitate mică de ulei vegetal.
Tratamentul termic al cepei trebuie să continue până când culoarea aurie apare pe suprafața legumei.
Apoi, ar trebui să tăiați 700 de grame de file de pui și să treceți bucățile rezultate printr-o mașină de tocat carne.În mod similar, toacă pâinea înmuiată anterior și ceapa prăjită, precum și un cățel de usturoi.
Trebuie să adăugați un ou crud la combinația rezultată.Masa trebuie sărată, piperată, amestecată bine și bătută.Carnea tocată este gata.
În continuare ar trebui să mărunți o altă ceapă.Puteți turna apă clocotită peste inelele rezultate pentru a elimina amărăciunea din legume.
De asemenea, trebuie să tăiați roșiile (2 bucăți) și castraveții murați (3 bucăți) în felii subțiri rotunde și, de asemenea, să radați 100 de grame de brânză.
După aceasta, trebuie să formați cotlet rotunde din carnea tocată direct pe foaia de copt.Pentru a face acest lucru, trebuie să utilizați un inel de gătit.
Ar trebui să obțineți cotlet de aproximativ 1 centimetru grosime.Pe fiecare se pune putina ceapa si 2-3 bucati de castraveti si felii de rosii.Presărați toate „structurile” cu brânză rasă.
Puneți foaia de metal cu viitoare produse culinare la cuptor pentru o treime de oră.Gătitul trebuie efectuat la o temperatură de 180 de grade.
Anterior, gurmanților li s-a explicat de ce cotletele dintr-un restaurant au întotdeauna un gust mai bun.