Mulți oameni iubesc clătitele și sunt mulți cărora le place să le prăjească, dar adesea, vai, nu toată lumea este mulțumită de rezultatele gătitului..
Există trei trucuri care vor asigura că produsul are înălțimea și grosimea dorite și nu îi vor permite să se aseze și să devină excesiv de dens..
Urmându-le, aveți garanția că nu veți face clătitele „pâine”, ulei absorbant sau „supragătit”.
Cook Yulia Arkhipova, expert în probleme culinare la publicația online BelNovosti, a împărtășit trucurile unui astfel de preparat.
Primul
Nu trebuie să adăugați multe ouă, altfel în loc de cele pufoase veți obține ceva care amintește de prăjiturile scurte.
Recomandat: nu mai mult de 1 ou la 0,5-1 litru de chefir sau lapte.
Doilea
Spre deosebire de ouă, clătitele iubesc untul.Dar il adaugam nu in tigaie, ci in aluat.
Puteți folosi legume, puteți folosi smântână, precum și smântână integrală.
Datorită acestor ingrediente, aluatul va fi ușor și poros, iar clătitele nu vor deveni „ca pâine” și „cauciuc”.
Proporție: o lingură de ulei vegetal la 0,5-0,7 litri de lichid.
Treilea
Aluatul are nevoie de dovada.Se lasă 10-15 până la 30 de minute și apoi se prăjește.
Și pentru ca clătitele să iasă înalte și cu părțile rotunde, trebuie pur și simplu să înlocuiți aluatul mai gros.