Mulți oameni preferă să cumpere pliculețe de ceai decât ceai liber..
La urma urmei, atunci băutura este pregătită simplu și rapid: turnați apă clocotită în pungă, așteptați câteva minute – și gata!.
Dar nu toată lumea știe să pregătească corect un astfel de ceai.
Se dovedește că perioada de timp în care plicul de ceai rămâne în ceașcă este de mare importanță.
Punga trebuie scoasă după un anumit număr de minute.
Acesta este unul dintre secretele pentru a obține băutura perfectă.
Cât timp trebuie să stea o pliculețe de ceai în apă clocotită?
Un expert în domeniul culinar al publicației rețelei Belnovosti, bucătar, brutar de categoria a patra, Yulia Arkhipova, a răspuns la această întrebare astfel: „De la 3 la 8 minute”.
Dacă punga rămâne în ceașcă mai puțin de 180 de secunde, probabil că băutura nu va fi suficient de puternică: gustul ceaiului va fi foarte slab dezvoltat.
Dacă plicul este lăsat în apă fierbinte mai mult de 8 minute, băutura va deveni neplăcut de amară.
Iar daca lasi sacul in apa clocotita 3-8 minute, bautura va iesi perfecta.
Dacă intenționați să adăugați lapte în ceai, păstrați punga în apă clocotită timp de cel mult 5 minute.