Recolta trebuie recoltată în timp util, mai ales când vine vorba de legume rădăcinoase – cu cât acestea sunt mai mult în pământ după coacere, cu atât este mai puțin probabil ca legumele să reziste toată iarna.De exemplu, ceapa..
Dar recoltarea înainte de termen nu va aduce beneficii recoltei..
Experta revistei noastre, Anastasia Kovrizhnykh, agronom științific și designer de peisaj, ne-a spus cum să stabilim că ceapa este coaptă pentru recoltare.
Termenele limită
În funcție de climă și vreme, ceapa începe să fie recoltată în a doua jumătate a lunii iulie sau august.
Dar în această chestiune este mai bine să ne concentrăm pe semne mai pronunțate, adică pe aspectul plantei.
Semne externe
1.Puteți îndepărta ceapa dacă penele încep să devină galbene.Nu este nevoie să așteptați ca întreaga parte supraterană să se usuce.
Este suficient ca doar 2-3 pene să se îngălbenească.
2.Acordați atenție gâtului cepei.Locul în care penele se întâlnesc cu așa-numitul nap trebuie să fie subțire și uscat.
În acest moment, penele se pot usca și cădea la pământ.
3.Partea de nap de ceapă care iese deasupra solului ar trebui, de asemenea, să se usuce și să înceapă să se desprindă.
Ceapa se recoltează pe vreme uscată, iar udarea este oprită cu o săptămână înainte.