Salata Mimosa face parte din acele mâncăruri care erau populare în perioada sovietică.
Doar atunci era preparată puțin diferit, spune expertul ediției rețelei ‘BelNovosti’, bucătăreasa Iulia Arkhipova.
Să vă povestim despre diferențele dintre rețeta de astăzi și ceea ce era pe vremuri.
Peștele
Gospodinele moderne preferă să prepare salata ‘Mimosa’ cu pește conservat (în ulei sau suc propriu), deși rețeta originală folosește pește fiert.
Fără discuție – peștele conservat este comod de utilizat, dar inferior peștelui fiert ca aromă.
Cartofii
‘Rețeta ‘primordială’ pentru Mimosa nu implică includerea cartofilor.Acest ingredient a apărut mai târziu – hostess-urile au început să-l adauge pentru a crește valoarea nutritivă.
Morcovi
În perioada sovietică, morcovii fierți și rași pe răzătoare erau unul dintre straturile unei salate.
Gospodinele moderne înlocuiesc morcovii fierți cu morcovi coreeni, făcând astfel mâncarea mult mai savuroasă la gust.
Brânză
Brânza, de asemenea, nu poate fi găsită în lista de ingrediente pentru salata clasică ‘Mimosa’, dar gazdele moderne o adaugă adesea la alte produse.
Mai devreme v-am spus cum să gătiți întotdeauna ficat fraged.