Porumbul fiert este iubit de mulți gurmanzi..
Dar există o problemă: stiulețul poate fi prea dur..
Este puțin probabil ca o persoană să-și facă plăcere să mănânce o astfel de cereală.
Ce să faci dacă porumbul este prea copt?
Din fericire, există un mic truc de viață care poate înmuia chiar și un știuleț foarte vechi și dur.
Totul este despre utilizarea unui supliment simplu.
Care anume? La această întrebare a răspuns Yulia Arkhipova, expert în domeniul culinar al publicației online Belnovosti, bucătar și brutar de clasa a patra.
Ce să adăugați în apă când gătiți porumb
Rolul unui ingredient salvator va fi. bicarbonatul de sodiu.
Când porumbul este în lichidul care clocotește, turnați doar puțin bicarbonat de sodiu în acesta din urmă.
Un strop mic este suficient.Cantitatea care se potrivește pe vârful unui cuțit este suficientă.
Nu exagera! Excesul de sifon va duce la o deteriorare gravă a gustului cerealelor.
Dar dacă nu există prea mult aditiv, porumbul va păstra o aromă plăcută și va dobândi consistența ideală: mâncarea finită îl va încânta pe gurmand cu moliciunea și suculenta sa.