Fasolea verde se consumă întreagă, fără a fi despărțită în boabe.Este bogat în nutrienți, vitamine și microelemente..
Doar că nu toate gospodinele știu ce lucruri gustoase și interesante pot fi preparate din această legumă..
Experta revistei noastre, Iulia Arkhipova, bucătar și brutar de rangul a patra, ne-a spus cum să pregătim o salată foarte gustoasă.
Veți avea nevoie de:
Cum să gătești
1.Capetele sunt tăiate de fasole verde, tăiate în jumătate, puse în apă clocotită, aduse la fiert și fierte timp de 10 minute, adăugând sare.După aceea sunt aruncate într-o strecurătoare.
2.Roșiile se trec printr-o mașină de tocat carne, ceapa se toacă mărunt, iar morcovii se dau pe răzătoare grosieră.Prăjiți apoi – mai întâi ceapa, apoi morcovii și prăjiți împreună timp de 5-7 minute.
3.Puneti toate ingredientele intr-o cratita, adaugati sare, zaharul, condimentele si gatiti 15 minute, apoi adaugati otetul si turnati salata in borcane sterilizate.
Închideți, răsturnați și, odată ce cusăturile s-au răcit, puneți-le pentru depozitare într-un loc întunecat și răcoros.
Anterior, v-am spus ce să gătiți cu roșii în loc de salată verde.