Un sos de calitate are un număr destul de mare de fani, deoarece un astfel de adaos face orice fel de mâncare mai interesant și mai gustos.
Cu toate acestea, puțini oameni știu că este posibil să se prepare sos pe bază de ceapă obișnuită.
Bucătăreasa Julia Arkhipova, expertul în bucătărie al revistei noastre, ne spune cum se face corect.
Cum să faci sos din ceapă?
Lista ingredientelor
– Trei sute de grame de ceapă;
– aproximativ cincizeci de grame de unt;
– o lingură mare de făină;
– aproximativ o cană de apă;
– o sută de grame de smântână delicioasă cu grăsime medie;
– o jumătate de lingură mică de nucșoară măcinată;
– o lingură de paprika;
– cantitatea dorită de ceapă.
Procesul de gătire
Mai întâi trebuie să tocați ceapa cu un cuțit mic.Apoi, topiți untul într-o tigaie și trimiteți ceapa înăuntru.Gătiți leguma la foc mic timp de aproximativ zece minute.
Apoi, introducem făina și o amestecăm.Trimiteți condimentele și sarea, aduceți din nou la o stare omogenă.
Se toarnă aproximativ 250 ml de apă.După ce amestecul nostru fierbe, puteți introduce smântâna, amestecați și așteptați două minute.
După aceea, sosul poate fi considerat gata.