De regulă, pollock-ul este vândut congelat, dar se întâmplă și ca vânzătorul să ofere un pește întreg proaspăt.
Bucătăreasa Iulia Arkhipova, un expert al ediției online BelNovosti, ne-a spus cum să alegem un produs de calitate.
Semne ale peștelui proaspăt
Înainte de a cumpăra, asigurați-vă că polacul are ochii convexi și limpezi, iar branhiile sunt roșii și fără pete.Un alt semn important că peștele este proaspăt este absența mucusului sau a plăcilor pe suprafața carcasei.
Și, desigur, nu ezitați să mirosiți peștele: acesta trebuie să aibă un miros proaspăt, fără impurități.
Dacă cumpărați pește fără cap, fiți atenți la absența cicatricilor și a petelor galbene de pe carcasă.
Cei care preferă fileurile trebuie să se asigure că suprafața lor este deschisă la culoare, uniformă și fără pete.
Cum se taie pollock-ul
Este destul de ușor de făcut: acest pește mic nu vă va lua mai mult de 15 minute să îl procesați.
Clătiți carcasa, tăiați înotătoarele, eviscerați și îndepărtați solzii.Faceți o incizie de-a lungul crestei, despicați în două și îndepărtați oasele.
În cele din urmă, tăiați peștele în bucăți de mărimea unei mușcături.
Anterior, ‘BelNews’ v-a spus ce unt să luați în magazin.