Pentru ca ceaiul să aibă un gust mai bun și, în același timp, să-și păstreze proprietățile benefice, trebuie să știi cum și cu ce să-l bei corect..
Câteva sfaturi utile pe această temă au fost împărtășite de bucătăreasa Yulia Arkhipova, expert la publicația online BelNovosti..
Ceai cu zahar
Zahărul adăugat în infuzia de ceai în cantități mici îmbunătățește gustul băuturii de ceai.Și excesul de zahăr provoacă absorbția vitaminei B1.
Acest fapt a fost dovedit de cercetări științifice.
Prin urmare, este mai bine să nu puneți prea mult zahăr în ceai sau să folosiți miere în loc de zahăr.
Ceai cu lapte
Infuzia de ceai amestecată cu lapte este o băutură foarte hrănitoare și ușor digerabilă.
Laptele se potrivește cu orice tip și varietate de ceai.
Ceai cu lamaie
Cel mai adesea oamenilor le place să bea ceai cu lămâie.Cu toate acestea, această băutură se potrivește bine cu alte diferite fructe citrice.
Aceste fructe sporesc proprietățile curative și nutritive ale infuziei de ceai.
Cu toate acestea, adevăratul gust al ceaiului se schimbă oarecum.Culoarea ceaiului se schimbă și cu fructele citrice: devine mai deschisă.Dar, în ciuda culorii schimbate, puterea băuturii rămâne aceeași.
Ceai cu ciocolata
Cei cărora le place să bea ceai cu ciocolată sau bomboane ar trebui să o facă cu o mușcătură.În acest caz, o înghițitură de ceai ar trebui să apară după ce dulceața a fost înghițită.
Cu această metodă de a bea ceaiul, îi vei putea simți gustul și aroma.În caz contrar, ciocolata și alte dulciuri cu propria lor aromă puternică vor îneca pur și simplu gustul și aroma băuturii.
Ceai cu fursecuri, prăjitură, produse de patiserie
Ceaiul fierbinte ajută la digerarea mâncărurilor făcute din aluat și chiar mărește ușor valoarea nutritivă a acestora.Dar gustul ceaiului în sine este redus.
Dar dacă chiar vrei să bei ceai cu o prăjitură sau o bucată de prăjitură, atunci ceaiul trebuie să fie cu siguranță tare și fierbinte.