Timpul de gătire pentru mazărea uscată zdrobită este mai mare de o oră, iar pentru mazărea integrală durează mai mult de două ore..
Desigur, pre-imuierea poate accelera semnificativ procesul..
Dacă această condiție este îndeplinită, mazărea zdrobită poate fi gata în jumătate de oră, iar cea întreagă în aproximativ 50 de minute.
Este posibil să gătiți mazărea și mai rapid? De exemplu, 15 minute?
Potrivit expertului culinar al publicației online Belnovosti, bucătar, brutar din categoria a patra Yulia Arkhipova, acest lucru este foarte posibil.
Aditiv pentru a grăbi gătirea mazării
Specialistul subliniază: puteți aduce rapid mazărea la pregătire folosind bicarbonat de sodiu.
La 10 minute după ce apa fierbe, trebuie să adăugați puțin bicarbonat de sodiu în lichid.
Este important să nu exagerați: o linguriță este suficientă pentru patru litri de apă.
Daca este prea multa sifon, mazarea nu va avea cel mai placut gust.
Dar dacă cantitatea de bicarbonat de sodiu se dovedește a fi moderată, atunci se va obține doar un efect pozitiv: mazărea se va înmuia, cel mai probabil, în 5 minute.
Este posibil să trebuiască să așteptați câteva minute în plus.Dar totuși, rezultatul dorit va fi atins foarte repede.