Sucul de roșii este unul dintre cele mai sănătoase preparate de iarnă care pot fi preparate acasă..
Este bun pentru ficat, tractul gastrointestinal, iar prepararea lui nu este mai dificilă decât a face salate sau alte preparate de iarnă..
Experta revistei noastre, Iulia Arkhipova, o bucătăreasă și brutar de clasa a patra, ne-a spus cum să pregătim sucul de roșii.
Veți avea nevoie de:
Cum să gătești
1.Roșiile curate se taie în sferturi și se zdrobesc într-un blender sau se trec printr-o mașină de tocat carne.
2.Piureul rezultat trebuie frecat printr-o sită.Semințele și cojile rămase trebuie aruncate.
3.Adăugați sare și zahăr la masa rezultată, transferați-o într-o cratiță și puneți-o pe aragaz.
4.Sucul trebuie adus la fierbere, apoi fierbe timp de 15 minute.
Se toarnă în borcane sterilizate, se închide capacele și se păstrează într-un loc întunecat și răcoros.
Se crede că sucul de roșii este mai sănătos de băut fără sare, iar gustul acestuia poate fi îmbunătățit cu ajutorul busuiocului.