Roșiile sunt, în general, o cultură fără pretenții.Cu toate acestea, unele lucruri chiar și ele ‘nu le tolerează în spirit.’.
Nu merită să efectuați anumite acțiuni atunci când cultivați aceste plante.
Cu siguranță nu dacă doriți să produceți o abundență de fructe mari și delicioase.
Azotul
Una dintre greșeli are de-a face cu fertilizarea.În special, cea azotată.Dacă este suprafertilizat, fructele vor prinde cu mare dificultate.
Merită să ne amintim: dacă solul este cultivat, are mult humus, atunci sub plantarea tomatelor nu este nevoie să faceți îngrășăminte azotate.
Dacă solul este sărac, atunci trebuie aplicat bălegar bine fermentat sau compost.
Zone joase și reci
O altă greșeală este plantarea în zonele joase sau în locuri cu aer rece și umed, în special în zonele cu vânt.
Roșiile sunt iubitoare de căldură.Dacă temperatura este sub +10 grade, ele nu mai cresc, iar dacă este sub +5 grade, pot muri.
La umbră
A treia greșeală este plantarea în locuri profund umbrite.Roșiile în astfel de condiții nu pot înflori și nu pot produce fructe în mod normal.
Apropo.Dacă roșiile primesc o abundență de lumină solară dimineața și seara, dar rămân la umbră în timpul zilei, ele pot rodi bine.
Nici nu se vor ‘supăra’ dacă sunt la soare dimineața și după-amiaza, dar merg la umbră seara.
Solul
A patra greșeală este solul rece.Dacă temperatura acestuia este sub +16 grade – planta nu se mai dezvoltă.
Ca urmare, roșiile devin albastre și se ofilesc.
Dacă temperatura scade sub 5 grade Celsius căldură, roșiile mor.
Prin urmare, nu trebuie să le plantați prea devreme – înainte ca solul să se încălzească.
Pentru plante, astfel de condiții sunt stresante.Ele își pot reveni mai târziu, dar va fi nevoie de timp.
Aceeași locație
A cincea greșeală este cultivarea prelungită în același loc.
În acest caz, plantele pot prelua anumite substanțe din sol, epuizându-l astfel.
În plus, diferiți agenți patogeni, inclusiv spori de ciuperci patogene, se pot acumula în sol.
Mai devreme v-am spus de ce mulți oameni aplică incorect cenușă în grădina de legume.