Gătitul clătitelor astfel încât să iasă subțiri și hulite nu este întotdeauna posibil.
Despre cinci greșeli de bază în gătitul clătitelor subțiri povestește expertul ediției rețelei ‘Belnovosti’ în domeniul bucătăriei, bucătarului, brutarului de categoria a patra Iulia Arkhipova.
Cum să obțineți clătite subțiri holey
În primul rând, mulți oameni nu acordă atenție calității plitei, iar multe depind de aceasta.
Clătitele trebuie să fie coapte pe o plită cu fund gros, din fontă sau din aluminiu antiaderent de foarte bună calitate.
A doua greșeală este neutilizarea uleiului vegetal la prăjit.
Clătitele sunt foarte iubitoare de ulei.Nu trebuie să îl turnați pe plită, ci doar să ungeți un strat subțire din el.
A treia greșeală este cantitatea greșită de ouă.Aveți nevoie de maximum 4 ouă pe litru de aluat.
A patra este excesul de zahăr.Acest ingredient este important pentru rumenire, dar cantitățile excesive fac aluatul tare.
Este recomandabil să nu adăugați mai mult de două linguri de zahăr pe litru de aluat.
În plus, aluatul nu trebuie să stea prea mult timp, 5-10 minute sunt suficiente.
Anterior, expertul a spus ce greșeli se fac cel mai des la prăjirea cartofilor.