Mâncărurile cu dovlecei sunt ideale pentru cei care își urmăresc silueta și preferă o alimentație adecvată..
Puteți găti orice dintr-o legumă.De la aperitive reci și preparate de iarnă la mâncăruri calde pentru felurile întâi și secunde..
Experta revistei noastre, Iulia Arkhipova, o bucătăreasă și brutar de clasa a patra, ne-a spus cum să pregătim o caserolă simplă de dovlecei cu brânză.
Veți avea nevoie de:
Cum să gătești
1.Porniți imediat cuptorul pentru a se preîncălzi la 180 de grade Celsius, iar în acest moment tăiați dovlecelul în felii.Legumele mari pot fi curățate de coajă și tăiate în cuburi.
2.Pune-le într-o tavă de copt unsă cu ulei vegetal.
3.Se amestecă ouăle și smântâna, se adaugă brânza rasă, se presează usturoiul printr-o presă și se adaugă condimente.
4.Se amestecă și se toarnă dressingul pregătit peste dovlecel.
Se coace 25-30 de minute.Stropiți cu ierburi proaspete înainte de servire.Poftă bună!