Nu este greu să gătești chiftele de varză moi și umflate dacă știi câteva nuanțe.
Rețeta pentru delicioasele chiftele de varză este spusă de Iulia Arkhipova, bucătăreasă și brutar de clasa a patra, expert al ediției online Belnovosti în domeniul bucătăriei.
Cum se fac chifteluțele de varză
Să începem cu umplutura.Tocăm fin varza, turnăm apă clocotită într-o cratiță mare, acoperim cu un capac și lăsăm 5-10 minute.
Tăiem ceapa în sferturi, o prăjim până devine transparentă.
Se transferă varza într-o sită, se lasă să se răcească puțin, se stoarce bine, se transferă la ceapă.
Se adaugă sare, piper negru și un pic de unt.Odată ce untul s-a topit, opriți plita.Umplutura este gata, dați-i timp să se răcească.
Acum să facem aluatul.În 500 de mililitri de kefir cald adăugați 3 grame de drojdie uscată, amestecați, lăsați câteva minute.
Spargeți un ou într-un castron, adăugați o linguriță de sare fără diapozitiv, o lingură de zahăr, 50 mililitri de ulei vegetal (inodor), amestecați până la omogenizare, adăugați kefirul cu drojdie.
Se introduce făina cernută în părți, nu uitați să adăugați o linguriță de bicarbonat de sodiu fără diapozitiv.
La sfârșitul frământării se adaugă o bucată de unt în reprize.Aluatul trebuie să stea într-un loc cald timp de 30-40 de minute.
Prăjiți chiftelele la foc mediu.Dacă sunt gătite la foc mare, acestea se vor arde și vor rămâne crude în interior.
Anterior, expertul a spus cum se gătește supa de dovlecel.