Se pare că secretul pentru a face ficatul prăjit perfect este adăugarea de. zahăr granulat..
S-ar părea că o componentă dulce nu poate decât să strice vasul..
De fapt, atunci când este folosit corect, zahărul face ficatul mai gustos și mai moale.
Despre trucul culinar neobișnuit a vorbit Yulia Arkhipova, expertă în domeniul culinar a publicației rețelei Belnovosti, bucătar și brutar de categoria a patra.
Cum să folosiți zahărul înainte de a găti ficatul
Totul este foarte simplu: înainte de a pune ficatul în tigaie, produsul trebuie stropit cu o cantitate mică de zahăr.
Ca rezultat, două efecte pozitive vor fi obținute simultan.
În primul rând, mâncarea va deveni moale.Ficatul cu siguranță nu se va întări și va deveni foarte fraged: gurmanzii vor fi încântați.
În al doilea rând, gustul preparatului va fi îmbunătățit.Se întâmplă adesea ca ficatul să fie amar.Zahărul granulat doar maschează această amărăciune.Dar aditivul ajută aromele plăcute să se dezvăluie.
Un punct important: nu poți exagera cu zahăr.La urma urmei, scopul bucătarului este să obțină ficat prăjit, și nu un fel de dulceață.Un praf de zahăr granulat va fi suficient pentru a înmuia ficatul și a-l scăpa de amărăciune.