Locuitorii de vară și grădinarii vor prăji în continuare primii dovlecei, iar când vor fi plini, vor începe să pregătească proviziile pentru iarnă..
În acest caz, o rețetă interesantă de dovlecel murat cu frunze de coacăz va fi utilă..
Experta revistei noastre, Iulia Arkhipova, bucătar și brutar din categoria a patra, ne-a spus cum să gătim.
Veți avea nevoie de:
Cum să gătești
1.Tăiați dovlecelul în inele și puneți într-un borcan (1 litru), apoi frunze de coacăze și cireșe.
2.Adăugați negru și ienibahar și cuișoare.Tăiați mărarul și usturoiul și puneți-l de asemenea într-un borcan.
3.Încărcați dovlecelul și turnați peste el apă clocotită, apoi acoperiți cu un capac.
4.Pregătiți marinada: adăugați sare și zahăr la 1 litru de apă clocotită și aduceți la fierbere.
5.Scurgeți apa din borcan și umpleți dovleceii cu marinată, apoi adăugați 1 linguriță.l.acid acetic.
Închidem borcanele cu capace, le răsturnăm, le lăsăm la temperatura camerei până se răcesc și le păstrăm într-un loc întunecat și răcoros.
Anterior, v-am spus ce ciuperci nu trebuie folosite pentru a face supa.