O altă problemă poate strica starea de spirit a unui grădinar care se bazează pe o recoltă bogată de roșii..
Pe lângă puznicul târzie și alte boli, recolta poate fi stricată din cauza crăpăturilor care apar pe fructe în timpul procesului de coacere..
Să aflăm de ce se sparg roșiile și dacă recolta poate fi salvată.
Motivul unu: udare
Lipsa de umiditate duce la încetinirea creșterii fetale, pielea devenind mai puțin elastică și crăpare.În acest caz, atât roșiile coapte, cât și cele verzi se pot crăpa.
Același lucru se poate întâmpla cu roșiile pe vreme caldă.
Motivul doi: tehnologia agricolă
Trebuie să ciupiți și să ciupiți cu atenție planta.După ce locuitorii de vară îndepărtează lăstarii laterali, planta își dedică toate sucurile și puterea coacerii fructelor.
Creșterea intensivă duce la faptul că pielea se sparge înainte de a avea timp să se formeze din cauza creșterii rapide a fructului.
Motivul trei: boala
Datorită umidității ridicate, se pot dezvolta boli precum putregaiul de capăt al florii, puterea târzie și alternaria, precum și alte boli.
Aceste roșii nu trebuie consumate.Bacteriile care sunt dăunătoare sănătății pot pătrunde prin fisuri.
Motivul patru: îngrășăminte
Excesul sau lipsa de îngrășământ duce, de asemenea, la crăparea fructelor.
Cum să salvezi recolta
Locuitorii de vară trebuie să-și amintească despre aplicarea în timp util a îngrășămintelor.În timpul creșterii răsadurilor, sunt necesare fosfor și azot.
În timpul înfloririi și fructificării – potasiu și fosfor.
Ultima fertilizare se efectuează cu două săptămâni înainte de recoltare folosind bor și mangan, potasiu și iod.