Vara este în plină desfășurare – și odată cu ea, sezonul de făcut gemuri.
Dacă și dumneavoastră vă ocupați de realizarea preparatelor din fructe de pădure sau fructe pentru iarnă, cu siguranță veți beneficia de sfaturile expertului ediției online a BelNovosti, bucătarul Iulia Arkhipova.
Ea v-a spus ce puteți face pentru a face dulceața gemului mai pronunțată.
Acest lifehack va fi util în special pentru cei care folosesc fructe acre ca ‘materie primă’ pentru gem – de exemplu, cireșe, prune etc.
Poate cea mai logică soluție în acest caz este să adăugați mai mult zahăr.Dar se poate face și fără prea mult îndulcitor.
În schimb, încercați să descompuneți acidul în exces cu un aditiv precum bicarbonatul de sodiu.
Aproximativ un sfert de linguriță de bicarbonat de sodiu pe kilogram de fructe sau fructe de pădure.
Acest produs are capacitatea de a spori dulceața naturală a fructelor, ceea ce înseamnă că puteți economisi zahăr și nu vă faceți griji că acesta va afecta aroma gemului.