De regulă, prelucrarea roșiilor are loc pe tot parcursul dezvoltării culturii de legume..
Numai o astfel de abordare responsabilă va garanta protecția împotriva bolii târzii..
Dacă omiteți cel puțin o pulverizare, riscul de a dezvolta boala crește.Acest lucru este deosebit de periculos în timpul fructificării, deoarece multe produse nu mai pot fi folosite în această etapă.
Cu toate acestea, există o metodă simplă care nu numai că va depăși rănirea târzie, dar și nu va dăuna recoltei.
În ce constă?
După cum se dovedește, sarea obișnuită poate veni în ajutor.Va fi o modalitate excelentă de ieșire din această situație dificilă.Va trebui să luați două sute de grame de sare fină și să o dizolvați în zece litri de apă.
După aceea, trebuie să trimiteți produsul într-un recipient de pulverizare și să efectuați tratamentul.
Sarea va distruge vârfurile, dar roșiile aproape coapte vor rămâne nevătămate.Prin urmare, această metodă nu poate fi utilizată ca măsură preventivă sau în stadiile anterioare ale dezvoltării roșiilor.
Aceasta este o măsură extremă, dar eficientă.