AcasăPlanteCum să determinați tipul de sol de pe parcela dvs.: dacă nu...

Cum să determinați tipul de sol de pe parcela dvs.: dacă nu o faceți, toată munca dvs. grea va fi irosită

Determinarea tipului de sol merită fiecare cultivator de daci, dacă nu a făcut-o înainte, deoarece acest factor determină în mare măsură tipul de irigare și, prin urmare, creșterea plantelor.

În acest articol veți găsi mai multe modalități care vă vor ajuta să vă atingeți obiectivul.

Soluri argiloase

Aceste soluri absorb lent umiditatea și o rețin pentru o perioadă lungă de timp.De aici concluzia: udați plantele al căror habitat este solul argilos rar, dar abundent.

Pentru a determina dacă solul este argilos, luați cu o lopată o mostră de pământ de la o adâncime de aproximativ 20 de centimetri.Dacă grumazul de pământ se fărâmițează în mâini, acesta indică un sol uscat care necesită udare frecventă și abundentă.

Soluri nisipoase

Ele diferă de solurile argiloase prin faptul că absorb apa foarte repede.Pentru a afla dacă solul de pe parcela dumneavoastră este nisipos, va trebui din nou să efectuați un test de sol.

Dacă solul se sfărâmă ușor atunci când este aruncat de la o înălțime de un metru, acest lucru indică faptul că solul este moderat de umed.În condiții de secetă, un astfel de sol trebuie udat mai frecvent decât de obicei.

Soluri cu o bună umiditate a solului

Atunci când o bucată de pământ se rostogolește ușor și nu se lipește de mâini, aceasta indică o bună umiditate a solului.Udarea frecventă nu este necesară în acest caz.

Soluri cu umiditate optimă

Dacă grumazul de pământ se lipește de mâini, acest lucru indică un nivel de umiditate suficient.În acest caz, este recomandat să udați plantele o dată pe săptămână.

Soluri cu umiditate ridicată

Dacă bucățica de sol este lipicioasă și apa se scurge atunci când o apăsați, este evident că solul cu care aveți de-a face este prea umed.Dacă acesta este rezultatul testului dumneavoastră, nu udați mai des de o dată la două săptămâni.

Andreea Dumitrescu
Andreea Dumitrescu
Sunt Andreea Dumitrescu, pasionată de sănătate, frumusețe și echilibru interior. În această rubrică, voi împărtăși cu voi secretele unui stil de viață sănătos și armonios. Fiecare articol este o invitație de a descoperi cum putem trăi mai bine, mai frumos și mai echilibrat. Vino să ne bucurăm împreună de fiecare pas pe acest drum.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai populare

Pe măsură ce Israelul anunță începutul unei „noui faze” de război, mai multe dispozitive electronice explodează în Liban.

Brazilia este în flăcări.În ultimele săptămâni, milioane de hectare de terenuri agricole și păduri au ars, întinzându-se de la zonele umede Pantanal până la...

Patru palestinieni au fost uciși în Gaza, iar Israelul a atacat o altă fostă școală.

Spitalele din Fâșia Gaza au raportat duminică că Israelul a lovit o altă fostă școală în teritoriul de coastă devastat de război, provocând moartea...

Enigma care înconjoară o pictură pe stâncă care arată un „Șarpe cu coarne”

Acolo unde Columbia se învecinează cu Peru și Brazilia, debitul râului Amazon a fost redus drastic din cauza unei secete extreme care a afectat...

Scholz se opune furnizării Ucrainei cu arme cu rază lungă de acțiune.

Indiferent de decizia partenerilor de alianță, cancelarul german Olaf Scholz a exclus trimiterea în viitor a armamentului de precizie cu rază lungă de acțiune...

Comentarii recente