În timpul prelucrării hrișcii în cereale, rămâne coji..
Și asta nu este deloc gunoi.Astfel de resturi sunt un excelent remediu de țară..
Există două opțiuni pentru utilizarea cojilor într-o zonă suburbană.
Expertul revistei noastre, agronom și designer de peisaj Anastasia Kovrizhnykh ne-a reamintit de aceste metode.
Balsam de sol
Prima proprietate interesantă a cojii de hrișcă este „capacitatea” sa de a face solul mai afânat.
În plus, cojile de hrișcă sunt o sursă de potasiu, fosfor, sodiu și alte componente utile.
Astfel, este logic să adăugați coji atunci când săpați solul toamna sau primăvara.
Rezultatul procedurii va fi o îmbunătățire a stării acoperirii solului: solul va deveni mai ușor și mai fertil.
Material de mulcire
Cojile de hrișcă pot fi folosite și ca mulci.
Doar acoperiți solul cu coji – și apoi solul va rămâne suficient de umed.
În plus, riscul de buruieni și cruste de sol va fi redus.