Există multe trucuri și trucuri asociate cu procesul de preparare a grătarului, autorii cărora promit că carnea pe cărbuni se va dovedi incredibil de gustoasă și aromată..
Un astfel de truc este folosirea sării pentru a stinge focul de grăsime care picură.Răspunsul la întrebarea dacă sarea este într-adevăr capabilă să îndeplinească eficient funcțiile care i-au fost atribuite a fost împărtășit de expertul publicației rețelei BelNovosti, bucătăreasa Yulia Arkhipova.
De ce sarea nu funcționează
Rezultatele analizei chimice indică faptul că, atunci când este încălzită la 800 de grade, sarea de masă (NaCl) pur și simplu se topește, iar la temperaturi mai ridicate începe să se evapore.
Prin urmare, sarea nu poate fi numită un mijloc eficient de stingere a unui foc de cărbune.
Mai mult, atunci când este încălzită, sarea poate începe să „împuște” pe cărbuni.
Experimentele arată că, pentru a stinge cu succes un incendiu, trebuie să turnați peste el o lopată întreagă de sare.
Iată răspunsul de ce nu ar trebui să folosiți sare pentru a stinge focul atunci când pregătiți grătar: nu este doar ineficientă, ci și nesigură.
Cum să stingi focul
Poate că cea mai fiabilă modalitate de a stinge cărbunii care au început să ardă sub kebab este să scoți frigăruile cu carne, să amesteci cărbunii cu un poker și să readuci kebab-ul la locul său.
Anterior, am denumit 4 alimente care nu trebuie consumate cu ouă.