Nimic nu provoacă discuții atât de active precum introducerea corectă a sării la pregătirea preparatelor din carne..
Dacă apare o eroare, produsul poate deveni uscat sau fad..
Ambele variante sunt neatractive, notează gătește Yulia Arkhipova, expertă în domeniul gătitului pentru revista noastră.
Cum să sărați corect carnea
Când vine vorba de gătit
În primul rând, trebuie să decideți asupra cantității corecte de sare.Pentru fiecare litru de apă, se obișnuiește să se ia aproximativ o jumătate de lingură mică de sare.Această sumă este considerată optimă.
Adăugați carnea, aduceți apa la fiert și îndepărtați spuma.După aceasta, introduceți imediat cantitatea necesară de sare.
În acest caz, carnea va ieși perfectă.
Când vine vorba de prăjit
În acest caz, dacă sarea este folosită incorect, produsul poate fi stricat fără speranță.Prin urmare, ar trebui să fii atent.
Există doar două opțiuni pentru administrarea corectă a sării.
Prima este că se introduce sarea împreună cu marinada cu cel puțin 60 de minute înainte de gătit.A doua opțiune este mai simplă: sărați produsul numai la servire, dar se recomandă să așteptați cinci până la zece minute înainte de a mânca.