Pentru a pregăti un bulion limpede, teoria nu este suficientă – trebuie să aveți și experiență practică..
Dacă vă lipsește acesta din urmă, va trebui să urmați sfatul unui expert din publicația rețelei BelNovosti, bucătarul Yulia Arkhipova – ea a spus de ce felul de mâncare poate deveni tulbure și cum să evitați greșelile comune.
Alegerea de carne
Merită să începeți cu componenta principală a oricărui bulion – carnea.Alegerea lui influențează foarte mult gradul de transparență al bulionului.Cea mai bună opțiune este carnea pe os, care va face mâncarea bogată și îi va da un gust profund.
Dacă scopul tău este să obții un bulion limpede, asigură-te că bucata de carne pe care o alegi nu are grăsimi și pelicule.
Temperatura și timpul de gătire
În etapa inițială, trebuie să aduceți apa la fierbere, dând focul la maximum.Când vedeți că conținutul tigaii fierbe, reduceți focul la mic și lăsați capacul întredeschis.
Continuați să gătiți la foc mic – în acest fel bulionul se va fierbe, iar ingredientele sale își vor elibera uniform aroma fără a forma suspensie sau turbiditate.
Sare si legume
Sarea poate afecta, de asemenea, limpezimea bulionului, de aceea este recomandat să o adăugați la sfârșitul gătitului.
Dacă bulionul tău conține legume, pune-le în tigaie după ce le-ai tăiat în bucăți mari – altfel se vor dezintegra cu siguranță și vor face bulionul tulbure.Apropo, este mai bine să adăugați legume când bulionul este aproape gata.
Scară
Și, în sfârșit, nu uitați să îndepărtați depunerile în timp util folosind o lingură cu fantă.Acest lucru este necesar pentru ca vasul să-și păstreze transparența.