AcasăMâncareCum să faceți din nou bulionul tulbure: toate gospodinele ar trebui să...

Cum să faceți din nou bulionul tulbure: toate gospodinele ar trebui să cunoască acest truc culinar

Pentru a pregăti un bulion limpede, teoria nu este suficientă – trebuie să aveți și experiență practică..

Dacă vă lipsește acesta din urmă, va trebui să urmați sfatul unui expert din publicația rețelei BelNovosti, bucătarul Yulia Arkhipova – ea a spus de ce felul de mâncare poate deveni tulbure și cum să evitați greșelile comune.

Alegerea de carne

Merită să începeți cu componenta principală a oricărui bulion – carnea.Alegerea lui influențează foarte mult gradul de transparență al bulionului.Cea mai bună opțiune este carnea pe os, care va face mâncarea bogată și îi va da un gust profund.

Dacă scopul tău este să obții un bulion limpede, asigură-te că bucata de carne pe care o alegi nu are grăsimi și pelicule.

Temperatura și timpul de gătire

În etapa inițială, trebuie să aduceți apa la fierbere, dând focul la maximum.Când vedeți că conținutul tigaii fierbe, reduceți focul la mic și lăsați capacul întredeschis.

Continuați să gătiți la foc mic – în acest fel bulionul se va fierbe, iar ingredientele sale își vor elibera uniform aroma fără a forma suspensie sau turbiditate.

Sare si legume

Sarea poate afecta, de asemenea, limpezimea bulionului, de aceea este recomandat să o adăugați la sfârșitul gătitului.

Dacă bulionul tău conține legume, pune-le în tigaie după ce le-ai tăiat în bucăți mari – altfel se vor dezintegra cu siguranță și vor face bulionul tulbure.Apropo, este mai bine să adăugați legume când bulionul este aproape gata.

Scară

Și, în sfârșit, nu uitați să îndepărtați depunerile în timp util folosind o lingură cu fantă.Acest lucru este necesar pentru ca vasul să-și păstreze transparența.

Andreea Dumitrescu
Andreea Dumitrescu
Sunt Andreea Dumitrescu, pasionată de sănătate, frumusețe și echilibru interior. În această rubrică, voi împărtăși cu voi secretele unui stil de viață sănătos și armonios. Fiecare articol este o invitație de a descoperi cum putem trăi mai bine, mai frumos și mai echilibrat. Vino să ne bucurăm împreună de fiecare pas pe acest drum.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai populare

Toamna este cel mai bun moment pentru plantarea coacăzului negru rowan: va da randament anul viitor

Se crede că aronia, sau coacăzul negru, se plantează cel mai bine toamna - datorită acestei decizii, sorgul de coacăz negru va avea...

Ce să faci cu căpșunile chiar acum pentru ca anul viitor să le poți culege în găleți: principalele secrete au fost dezvăluite

Acum este un moment excelent pentru a avea un impact direct asupra producției de căpșuni de anul viitor.. Pentru a face acest lucru,...

Cum să transformi piureul de cartofi de ieri într-o capodoperă culinară: o rețetă de ‘cuiburi’ de cartofi cu ciuperci

Ați avut mult piure de cartofi rămas de la cina de aseară? Dumneavoastră și familia dumneavoastră nu aveți nicio dorință de a...

Pe măsură ce Israelul anunță începutul unei „noui faze” de război, mai multe dispozitive electronice explodează în Liban.

Brazilia este în flăcări.În ultimele săptămâni, milioane de hectare de terenuri agricole și păduri au ars, întinzându-se de la zonele umede Pantanal până la...

Comentarii recente