Știați că puteți fierbe sfecla mult mai repede decât de obicei? În loc de o oră, doar 15 minute.
Cum să economisiți timp – sugerat de expertul ediției online a BelNovosti, bucătăreasa Iulia Arkhipova.
Principalul lucru în acest caz este să nu luați o sfeclă prea mare, trebuie să alegeți o sfeclă de mărime medie.
Înainte de gătit, clătiți cu grijă cu un burete pentru a îndepărta stratul superior.Și nu trebuie să curățați, și multă culoare nu se va pierde.
Nu uitați: nu puteți tăia coada, altfel tot sucul se va scurge în apă.
Și nici nu trebuie să le sărați, deoarece legumele se fierb mai mult cu sare.
Iată ce facem noi.Mai întâi de toate, punem o oală cu apă pe aragaz și o aducem la fierbere.
Apoi punem sfecla noastră acolo, astfel încât apa să o acopere complet.
Gătim la foc mare, dar nu acoperim vasul cu un capac.
Dacă nu sunteți mulțumit de mirosul provenit din proces, puteți adăuga o crustă de pâine în oală.
După 15 minute, scufundați sfecla în apă rece cu gheață – se va răci mai repede.Este recomandat să o țineți în astfel de apă timp de 5 până la 7 minute.
Asta e tot.După ‘îmbăierea’ în apă rece sfecla se va curăța mult mai repede.