Bucătăria asiatică este renumită pentru un număr mare de mâncăruri cu adevărat delicioase..
În plus, în Asia există o abordare specială pentru prepararea mâncărurilor din carne..
Deci, în această parte a lumii nu este obișnuit să marinați carnea în chefir sau oțet.
Cu alte cuvinte, asiaticii încearcă să nu folosească lichide acide pentru a înmuia bucățile de carne.
Se folosește sos de soia.Datorită lui, carnea capătă o frăgecie reală.
Despre acest punct important a vorbit Yulia Arkhipova, expertă a publicației online Belnovosti în domeniul gătitului, bucătar și brutar de categoria a patra.
De ce nu ar trebui să marinați carnea în oțet sau chefir
Da, aceste lichide înmoaie destul de bine bucățile de carne.
Dar există o problemă serioasă: dacă păstrați carnea într-o astfel de marinată puțin mai mult decât vă așteptați, veți ajunge cu un preparat foarte dur în loc de unul fraged.
O consecință similară se poate simți dacă marinada se dovedește a fi prea acru.
De ce sosul de soia este o marinadă bună
Folosirea acestui produs garanteaza fragezirea carnii.
Produsele din carne vor rămâne fragede și suculente chiar dacă sunt în sos de soia prea mult timp.
Produsul fermentației de soia este de asemenea bun deoarece, spre deosebire de oțet, conține multe componente care sunt importante pentru organismul uman.Datorită acestei marinate, preparatul cu carne devine mai sănătos.