Mulți oameni consideră gălbenușul de ou ca fiind nesănătos din cauza conținutului său de colesterol.
Cu toate acestea, nutriționiștii recomandă insistent consumul de ouă întregi.
Ce este mai sănătos în ouă – gălbenușul sau albușul?
Veți fi surprinși, dar albușurile conțin mai puține proteine decât gălbenușurile.
Gălbenușul este format din 16% proteine, în timp ce albusul este 90% apă.
De asemenea, proteina este inferioară gălbenușului în ceea ce privește conținutul de nutrienți.Da, gălbenușul conține mai multe grăsimi, dar conține și mai multe vitamine.
Prin urmare, experții în nutriție recomandă consumul de ouă întregi.
Desigur, trebuie să vă amintiți despre contraindicații.Persoanele cu alergii, intoleranță la proteine și boli autoimune nu ar trebui să mănânce ouă.
Persoanele cu diabet nu pot mânca mai mult de trei până la cinci ouă pe săptămână.Mai mult, pentru această categorie de oameni, albul este încă mai sănătos decât gălbenușul.