Grădinarii care cultivă castraveți în seră trebuie să își amintească despre regimul de temperatură.
Odată cu debutul căldurii din iulie, este posibil ca mulți să fi observat că castraveții au început să se îngălbenească.Cauza acestui fenomen este legată de temperatura aerului și a solului.
Expertul revistei noastre, Anastasia Kovrignyh, cercetător agronom și peisagist, ne-a spus cum să salvăm castraveții.
De ce se îngălbenesc castraveții
Temperaturile ridicate ale aerului au un efect negativ asupra castraveților.Într-o seră, această problemă nu poate fi decât exacerbată.
Având în vedere că castraveții au un sistem radicular superficial, planta se supraîncălzește și absoarbe mai rău substanțele nutritive.
Ce trebuie să faceți
1.În seră și în grădina de legume, paiele sau iarba tăiată protejează plantațiile de supraîncălzirea solului.
Reduce temperatura solului, împiedică evaporarea umidității și protejează împotriva creșterii buruienilor.
2.Un alt punct important este fertilizarea.
În perioada de fructificare, castraveții trebuie hrăniți la intervale de o dată pe săptămână, folosind îngrășământ fosforos-potasic (monofosfat de potasiu în proporție de 20 g la 10 l de apă).
Fertilizarea se poate efectua atât sub rădăcină, cu udare prealabilă, cât și pe frunze.
Dintre aplicațiile foliare, castraveții răspund bine la tratamentul cu humat de potasiu.
Anterior am povestit despre trei moduri de a învinge hreanul.