Orezul este un produs universal care poate fi folosit pentru a pregăti atât feluri de mâncare principale, cât și pentru desert..
Și dacă cel mai adesea pregătim garnituri, risotto și pilaf, atunci terciul dulce este asociat în principal cu mâncarea pentru copii..
Cu toate acestea, merită să încercați o rețetă care este perfectă atât pentru meniurile pentru copii, cât și pentru dietele adulților, notează bucătarul Yulia Arkhipova, expertul culinar al revistei noastre.
Cum să gătești terci de orez cu ciocolată?
Produse
– jumatate de pahar de orez;
– doua pahare de lapte;
– o lingura mare de cacao;
– jumatate de baton de ciocolata;
– doua linguri mari de zahar (puteti adauga vanilie daca doriti);
– putina sare.
Procesul de gatire
Va trebui să clătiți mai întâi orezul și apoi să alegeți o tigaie potrivită.În ea, amestecați imediat sarea cu zahărul și cacao, obținând o consistență omogenă.
Adăugați orezul și amestecați din nou.
După ce adăugați lapte, gătiți vasul timp de un sfert de oră.Amintiți-vă că terciul trebuie amestecat.După ce terciul este gata, adăugați ciocolată rasă.
Preparatul perfect dulce și delicios este gata de servit.