Grădinarii cu experiență sfătuiesc să nu se grăbească să recolteze morcovi..
Când să recoltați morcovii
Puteți începe recoltarea așteptând vremea uscată și senină la sfârșitul lunii septembrie – când temperatura „la bord” scade la +4.+6 grade.
Dar nici nu ar trebui să întârziați – soiurile târzii ar trebui eliminate înainte de începerea înghețurilor obișnuite – nu mai târziu de sfârșitul lunii septembrie, altfel temperaturile sub zero și ploile prelungite vă vor priva de o parte semnificativă a recoltei.
Cum se prepară morcovii pentru depozitare
După ce ați dezgropat legumele rădăcinoase, tăiați vârfurile la 1 cm de bază și asigurați-vă că le uscați bine.
După această etapă, urmează sortarea – numai acele fructe care sunt „pline de sănătate” și nu sunt deteriorate pot fi trimise la depozitare.Reciclează restul.
Cum se păstrează morcovii
Cel mai bun loc pentru depozitarea morcovilor este un subsol, care are o ventilație bună și o temperatură în jur de 0.+2 grade.
Puneți morcovii în cutii umplute cu nisip ușor umed (puteți folosi turbă mare) sau în pungi – nu este nevoie să-i legați.
Unii oameni preferă să scufunde legumele rădăcinoase într-un piure făcut din apă și argilă, apoi să le usuce la soare și să le așeze în cutii.