Acum aproape fiecare gospodină explorează din ce în ce mai multe opțiuni noi pentru prepararea dovleceilor, deoarece acest produs este un adevărat simbol al bucătăriei de vară..
Puteți încerca să faceți clătite ușoare excelente..
Chef Yulia Arkhipova, expertul culinar al revistei noastre, vorbește despre cum să pregătiți corect un fel de mâncare.
Cum să gătești clătite de dovlecei cu morcovi?
Ingredientele necesare
– aproximativ 300 de grame de dovlecel;
– un morcov si o ceapa;
– câteva linguri de gris;
– o jumătate de pahar de chefir;
-doua oua;
– putina sare.
Pregătirea
Primul pas este să mărunți dovlecelul bine spălat cu o răzătoare și să adaugi sare.După aceea, ar trebui să așteptați până când legumele își eliberează sucul și apoi să o stoarceți.
Între timp, să începem să curățăm și să tocăm ceapa și morcovii.Merită să folosiți și o răzătoare.
Se amestecă dovlecelul cu alte legume.
Grișul este amestecat cu chefir într-un recipient separat.În acest moment, adăugați ouă la amestec.Cand grisul a avut timp sa se umfle il introducem in compozitia principala.
Acoperiți foaia de copt cu un strat de hârtie de copt, ungeți-o cu un strat de ulei și întindeți clătitele.Gătiți vasul timp de 20 de minute la cuptorul la 190 de grade.