Mulți oameni știu că o tigaie din fontă, dacă este folosită corect, poate dura zeci de ani..
Cu toate acestea, o durată de viață atât de impresionantă va fi asigurată numai dacă nu încălcați regulile de utilizare..
De exemplu, expertul în gătit al revistei noastre, bucătăreasa Yulia Arkhipova, observă că nu toate tipurile de alimente pot fi gătite.
Ce fel de mâncare nu trebuie gătite într-o tigaie din fontă?
Omletă și omletă
Acest fapt îi va surprinde pe mulți, dar ouăle pot distruge starea unei tigaii din fontă.Motivul este simplu: acest produs se lipește prea des de suprafața vaselor de gătit.
Orice fel de mâncare care conțin acizi
Nu trebuie să gătiți feluri de mâncare care conțin elemente acide pe vase de gătit din fontă.Acestea includ sucul de lămâie, pasta de roșii și roșiile în sine, vinul și alte ingrediente.
Peşte
În acest caz, apare aceeași situație ca și în cazul ouălor de pui: produsul se lipește adesea de fontă, ceea ce îi poate deteriora calitatea.
De asemenea, nu ar trebui să gătiți fructe de mare într-o tigaie din fontă din același motiv.