Orice gospodină știe că gătitul sfeclei este un proces lung, care este însoțit de un miros neplăcut..
Dar practica arată că poți găti rădăcină mult mai repede și chiar în 15 minute..
Experta revistei noastre, Iulia Arkhipova, bucătar și brutar din categoria a patra, ne-a spus cum să gătim sfecla rapid și fără miros.
Chiar și într-un aragaz lent, sfecla durează mai mult să se gătească.Singura alternativă este să coaceți legumele în cuptor, care este și el lent.
Cum să gătești rapid sfecla
1.Pentru gătit, alegeți legume de mărime medie – sunt mai gustoase, se gătesc repede, iar preparatele făcute din ele sunt mai colorate.
2.Legumele curate trebuie puse în apă clocotită și gătite la foc mare timp de 2 minute după fierbere într-o tigaie deschisă.
3.Apoi adăugați crusta de pâine în apă, ceea ce va ajuta la evitarea apariției unui miros neplăcut.
4.La 15 minute după ce ai pus sfecla în apă, scoatem tigaia de pe foc și scurgem apa, turnând apă cu gheață peste legume.
5.Lăsați sfecla timp de 15 minute și puteți începe curățarea.
Este important să gătiți fructe de mărime medie.Apoi, în acest timp, ei vor ajunge cu siguranță pregătiți și își vor păstra toate proprietățile benefice.