Dovleceii pot fi nu numai prăjiți și înăbușiți, ci și adăugați la cotletele de legume.
Rețeta de cotlete de legume delicioase cu dovlecel o spune expertul ediției rețelei ‘Belnovosti’ în domeniul bucătăriei, bucătar, brutar de categoria a patra Iulia Arkhipova.
Cum să gătești cotlete de legume cu dovlecel
Pentru 300 de grame de dovlecei veți avea nevoie de: două ouă, 100 de grame de brânză, 200 de grame de cartofi, 100 de grame de morcovi, 1-2 căței de usturoi, 30 de grame de ceapă verde, 3 linguri de făină (cu diapozitiv), 5-6 linguri de pesmet, sare și piper – după gust.
Se dau pe o răzătoare grosieră dovleceii, cartofii și morcovii.Se storc dovleceii și cartofii și se amestecă cu morcovii.
Se sărează, se adaugă făina și ouăle, se amestecă, se lasă 10 minute.
Se adaugă brânza rasă, usturoiul și ceapa verde, se amestecă, se formează cotletele.
Se înmoaie în pesmet, se prăjesc la foc mediu fără capac.
Anterior, expertul a spus cum să gătești vinete cu carne tocată.