Când devine necesar să fierbeți laptele, multe gospodine își fac griji: prea des în timpul tratamentului termic „fuge.”.
În acest caz, trebuie să spălați aragazul și volumul total al produsului devine mai mic..
Cu toate acestea, expertul în gătit al revistei noastre, bucătăreasa Yulia Arkhipova, crede că unele trucuri vor ajuta la rezolvarea problemei.
Ce sunt ei?
Nu părăsi aragazul
Întregul proces de fierbere a laptelui nu durează mult timp, așa că este mai bine să nu părăsiți aragazul.Dacă amestecați constant produsul, acesta nu va putea „scăpa”.
Ce poți pune în tigaie?
Bucătarii cu experiență știu de mult despre acest truc dovedit: trebuie doar să puneți anumite articole în tigaie care vor împiedica „scăparea” laptelui.
De exemplu, puteți lua o farfurie mică și curată, așezând articolul cu fața în jos.De asemenea, puteți lua un nou capac pentru cusătură: părțile laterale ale capacului sunt așezate pe fundul tigaii.
Tot in magazinele pentru gospodine gasiti accesorii speciale pentru fierberea laptelui: in acest caz, lichidul va ramane mereu in tigaie.