La începutul lunii iulie a fost destul de cald.
Cultivatorii de dacii nu trebuie să ignore niciodată faptul că condițiile meteorologice se schimbă.
Dacă proprietarul unei parcele de țară nu ia în considerare creșterea temperaturii aerului și continuă să îngrijească plantele așa cum o făcea înainte de debutul perioadei calde, poate pierde recolta multor culturi.
Vinetele sunt demne de luat ca exemplu.Udarea lor necorespunzătoare în condiții de caniculă are potențialul de a reduce drastic calitatea culturii.
Fructele pot fi mici și amare.
Expertul revistei noastre, agronomul și peisagistul Anastasia Kovrizhnykh ne vorbește despre două greșeli frecvente la udarea vinetelor.
Udare rară
În perioadele mai reci, vinetele trebuie udate de două ori pe săptămână.
Iar dacă afară a devenit cald, procedura trebuie efectuată o dată la două zile.
Nu este suficientă apă
Căldura este o scuză pentru a uda o cultură populară din grădina de legume nu numai mai des, dar și mai abundent.
Dacă în perioada rece un bidon de udare este suficient pentru 2-3 tufe, atunci în condiții de temperatură ridicată a aerului acest volum ar trebui să ajungă la o singură plantă.
Rețineți: deficitul de umiditate poate provoca amărăciune excesivă la vinete.
În plus, nu uitați de alte reguli de udare care trebuie respectate chiar dacă vara nu este călduroasă.
În primul rând, vinetele trebuie udate sub rădăcină.Lichidul nu ar trebui să ajungă pe fructe, plăci de frunze și alte părți supraterane ale plantei.
În al doilea rând, covorul vegetal trebuie să fie ușor slăbit și acoperit cu material de mulcire după finalizarea procedurii.
Anterior am enumerat greșelile a 90% dintre legumicultori atunci când aplică cenușă în grădina de legume.