Slănina este iubită de mulți oameni.Și untura ‘de general’? Cei care au gustat-o spun că este imposibil să te rupi de ea.
De ce acest nume? Aparent, pentru că slănina subțire are straturi de carne fragedă, care seamănă cu poalele generalului.
Potrivit Iuliei Arkhipova, bucătar, brutar de categoria a patra, expert al ediției rețelei Belnovosti în domeniul bucătăriei, această untură este apreciată de multă lume pentru faptul că dintr-un porc se obțin doar 4 kilograme de produs.
Așadar, iată rețeta pentru prepararea ‘generalului’.Veți avea nevoie de: un kilogram de untură, muștar (60-70 grame), piper negru și aromat măcinat.
De asemenea, aveți nevoie de usturoi (40-50 grame), foi de dafin (5-6 bucăți), paprika afumată și sos de soia (câteva picături).
Începeți gătitul prin înmuierea slăninii în apă cu sare (25 de grame de sare la 1 litru de apă).Se înmoaie timp de 4-6 ore.
Scoateți-l apoi din apă și uscați-l cu un prosop, apoi frecați-l cu muștar, piper măcinat și usturoi ras, adăugați paprika măcinată și sos de soia.
Apoi îndoiți slănina în două (cu pielea în afară) și puneți frunza de dafin înăuntru.
După aceea, lăsați produsul la marinat între 4 și 6 ore.
După această perioadă de timp, rulați untura în folie și introduceți-o în cuptor timp de 40 de minute (temperatură – 190 de grade Celsius).
Apoi scoateți-l, desfaceți folia și vedeți dacă șoriciul este rumenit.Dacă nu, se mai lasă în cuptor încă 10-12 minute, dar la 200 de grade.
Mai devreme v-am spus cum se face deliciosul gem de căpșuni cu ciocolată.